A1

Met een druk op de knop zijn de wegwerkzaamheden aan de A1 officieel geopend

Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft vanmiddag samen met gedeputeerde Bert Boerman van Overijssel en gedeputeerde Conny Bieze van Gelderland officieel het startsein gegeven voor de uitbreiding van de A1. Met een druk op de knop werd de openingshandeling verricht.
Van Nieuwenhuizen nam meteen goed nieuws mee. Vanochtend is namelijk bekend geworden dat fase twee van de verbreding, tussen Rijssen en knooppunt Azelo en tussen Deventer en Deventer-Oost, naar voren wordt gehaald. Deze fase wordt al in 2020 en 2021 uitgevoerd. Dat is vier jaar eerder dan in eerste instantie de bedoeling was.

Op de schop

Het traject tussen Apeldoorn en Twello gaat tussen 2021 en 2025 op de schop. In fase 1 wordt het traject tussen Twello en Deventer verbreed van 2x3 naar 2x4 rijstroken en krijgt de A1 tussen Deventer-Oost en Rijssen 2x3 rijstroken.
De A1 kampt iedere werkdag met files in beide richtingen. Voor een groot deel is dit te danken aan het toenemende (vracht)verkeer. De snelweg is een belangrijke economische verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.