Agenten Sanne en Roy in het zonnetje na hulp bij 'hele spannende bevalling'

De Enschedese agenten Sanne en Roy werden vorige week blij verrast met een enorme slagroomtaart. De reden? De twee agenten zorgden voor een goede afloop van een hele spannende thuisbevalling. Sanne, nu onderdeel van het korps Hof van Twente, deelt het verhaal nu op Facebook en oogst daarmee veel waardering.

"Alweer enkele maanden geleden had ik dienst met mijn collega Roy", zo begint Sanne haar verhaal, "toen we een melding kregen waarbij we assistentie moesten verlenen aan de ambulancedienst. Zij stonden voor een dichte deur en moesten met spoed deze woning in om hulp te verlenen."

Sanne en Roy twijfelden geen moment en braken met veel geweld de deur open. "Binnen troffen wij de vrouw aan die ons had gebeld voor hulp. Wij zagen dat de vrouw aan het bevallen was en wij zagen ook dat de bevalling zo ver gevorderd was dat zij het ziekenhuis niet meer zou halen."

Spoed

"Voor we het goed en wel in de gaten hadden waren we het ambulancepersoneel aan het assisteren bij een bevalling. Het was een spannende bevalling en toen het kindje er was, moest het daarna met spoed naar het ziekenhuis."

Dit moest zelfs met zoveel spoed dat moeder en kind niet samen vervoerd konden worden. De agenten bleven daarom bij de net bevallen vrouw tot er ook voor haar een ambulance kwam.

Slagroomtaart

Sanne beschrijft verder hoe ze na de bijzondere melding contact bleef houden met de vrouw. Het ging steeds beter met zowel moeder als zoon, met dank aan hulpvaardigheid van de twee agenten.

De ouders van de baby schoven hun waardering voor de agenten daarom niet onder stoelen of banken. En dus arriveerde vorige week een grote slagroomtaart op het politiebureau in Goor.

'Lintje'

Het bericht van Sanne oogst veel waardering op Facebook. Het is inmiddels bijna 900 keer geliket en er wordt veel op gereageerd. 'Toppers, jullie verdienen een lintje', zo luidt een van de reacties. Maar ook: 'Wat mooi dat je dit deelt' en 'Fijn dat jullie er zijn!' 

Een andere vrouw vat het als volgt samen: 'Op dat moment waren jullie waakzaam en dienstbaar met een goede afloop. Respect!'

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Enschede Nieuws
Deel dit artikel: