Overijsselse apps vallen in de prijzen bij Nationale Zorginnovatieprijs 2019

Overijssel staat weer op de kaart in de zorgwereld. Zowel de Pinktrainer als OZOverbindzorg gingen vandaag met een prijs aan de haal bij de Nationale Zorginnovatieprijs 2019.

OZOverbindzorg is de winnaar van de vakjuryprijs en kreeg 10.000 euro. "Wij zijn supertrots", vertelt directeur Cindy Hobert. "We doen iets eenvoudigs, maar het heeft een grote impact." En juist van die impact zei de jury onder de indruk te zijn.

Bijna heel Overijssel

OZOverbindzorg is een initiatief dat in Luttenberg is ontstaan. Doel is om de zorg voor mensen die thuis wonen en daarbij hulp nodig hebben te verbeteren. Met een simpel computerprogramma kan een cliënt eenvoudig met alle hulpverleners communiceren. Dat scheelt tijd en geld, en verbetert de zorg.

Inmiddels werken bijna alle Overijsselse gemeenten met het programma. Alleen Enschede en Hengelo houden de boot nog af. "Nu moeten ze wel toegeven. Ze kunnen niet meer om ons heen, toch?", zegt de opgetogen Hobert met een knipoog.

Publieksprijs

De e-healthapp Pinktrainer haalde de meeste stemmen van het publiek binnen en won daarmee de publieksprijs. Het initiatief van Monique van Dijk uit Haaksbergen en René Loek uit Boekelo werd beloond met een cheque van 5.000 euro.

Sporten tijdens je chemobehandeling. Dat is de kern van de Pinktrainer, een app die vrouwen bij borstkanker helpt om beter te herstellen en fysiek en mentaal fit te blijven. 

De app is inmiddels een week op de markt en alleen verkrijgbaar via oncologen of fysiotherapeuten.

In totaal waren tien initiatieven vandaag nog in de race voor een titel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zorg innovatie Nieuws
Deel dit artikel: