sta op en vertel

Sta op en Vertel: verhalen uit Suriname door Ricardo Liong-A-Kong

Ricardo Liong-A-Kong vertelde een verhaal tijdens de Sta op en Vertel-middag in Café het Bolwerk in Enschede.
Al 15 jaar lang reist Ricardo regelmatig naar Suriname. Ondanks dat hij er geboren is en er 12 jaar woonde, blijft het land en de bevolking hem verrassen. Een verhaal over het regelen van een internetaansluiting in Suriname. "Het huis was internetloos, dat wist ik want ik had het zelf gedeactiveerd. En zoals met zoveel handelingen in Suriname, moet je persoonlijk naar kantoor gaan."
In Sta op en Vertel hoor je waargebeurde verhalen van mensen uit Overijssel. Luister bijvoorbeeld het verhaal van Wesley van der Bol. Hij vertelde dit verhaal tijdens de Sta op en Vertelmiddag in Enschede. Het thema van die middag was: toeval bestaat niet. 
Per toeval kwam hij in de klas bij de, markante en zes jaar oudere Klaas, en er ontstond een hechte vriendschap. Ze maakten elkaars zinnen af en woonden uit praktische overwegingen bijna een jaar samen op de kleine studentenkamer van Wesley. Na een jaar verloren ze elkaar uit het oog en het leek het einde van de vriendschap.
Totdat Wesley vier jaar later zijn vader verloor en tijdens zijn speech op de crematie, de zaal in keek...
Deze en andere waargebeurde verhalen worden maandelijks opgenomen tijdens vertelmiddagen, waarbij een klein publiek aanwezig is. Ook is er iedere maand iemand die een oud verhaal uit de provincie vertelt. Abonneer je gratis op de Sta op en Vertel-podcast via iTunes, Stitcher of Spotify en we houden je op de hoogte wanneer er een nieuwe aflevering online staat. 

Kom luisteren naar Sta op en Vertel

De eerstvolgende Sta op en Vertel bijeenkomst is op 24 maart in Deventer en het thema van de middag is dan 112. Dat belooft een middag te worden met verhalen over noodgevallen en (on)gelukjes.
Ben je benieuwd naar de verhalen er dan worden verteld? Kom dan vanaf 15:00 luisteren in Café Vrienden van Vroeger, in Deventer. Je kan jezelf of iemand anders natuurlijk ook nog steeds aanmelden om zelf een verhaal te komen vertellen. Klik hier voor het aanmeldformulier.

Agenda:

112
24 maart, Vrienden van Vroeger, Deventer 15:00- 17:00
Oorlog en Vrede 
14 april, De Gezelligheid, Zwolle 15:00 - 17:00
Mijn vorige leven 
14 april, De Gezelligheid, Zwolle 19:00 - 21:00 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.