Cultuur

Bijzondere fotocollectie Rolling Stones komt naar Zwolle

De fotocollectie komt naar het Herman Brood Museum
De fotocollectie komt naar het Herman Brood Museum © Herman Brood Experience
Een nog nooit eerder vertoonde fotocollectie van The Rolling Stones komt naar Nederland. Van 23 maart tot en met 30 juni zijn actiefoto’s van de Stones te zien in het Herman Brood Museum in Zwolle. De plaatjes stammen uit de jaren '70 en zijn gemaakt door fotografen Harm Botman en Raymond van Olphen.
Naast de vaste Herman Brood-collectie wordt er in het museum plaatsgemaakt voor zeldzame foto’s van de Rolling Stones. "De foto’s van The Rolling Stones zijn de eerste van de rock-‘n-roll gerelateerde reeks. Na de Stones komen er foto’s van Queen. Dit thema past goed bij het Herman Brood museum”, vertelt Ivo de Lange, eigenaar Herman Brood Museum.

Fotografen
De foto’s van The Rolling Stones zijn gemaakt door de Nederlandse fotograaf Botman, hij fotografeerde de band  tijdens concerten in onder meer de RAI in Amsterdam (1970) en in Ahoy Rotterdam in 1973. De collectie van Harm telt zeventien foto’s. Deze zijn nu in het bezit van De Lange.

Ook is werk te zien van fotograaf Van Olphen uit Zwolle. Negen van zijn kleurenfoto’s worden tentoongesteld.

Nooit eerder vertoond

"De familie van Harm heeft nooit iets met de foto’s gedaan. Daarom ben ik met ze in gesprek gegaan en heb ik de foto’s gekocht om ze te tentoonstellen", zegt De Lange.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.