nieuws

'Hoogste letselschade-uitkering ooit: ruim 8 ton voor Zwolse beroepschauffeur'

Het is het hoogste letselschadebedrag dat ooit in ons land is uitgekeerd, stelt letselschade-expert Bektas Kiliç. Nadat een zelfstandig beroepschauffeur uit Zwolle arbeidsongeschikt is geraakt, krijgt hij binnenkort ruim 800.000 euro op zijn bankrekening bijgeschreven. De Zwolse chauffeur is blij dat de verzekeraar zo ruimhartig over de brug komt. "Al geef ik dit geld meteen terug als ik daarmee mijn gezondheid terug zou kunnen kopen", zo laat hij bij monde van zijn juridisch begeleider weten.
Het ongeluk vond ruim vier jaar geleden plaats. Sindsdien was er sprake van een slepende procedure. Maar uiteindelijk ging de verzekeraar overstag. "Zonder tussenkomst van de rechter zelfs", zegt Kiliç, directeur-eigenaar van de Letselschade Groep Nederland met een hoofdvestiging in Enschede.
Het liefst zou mijn cliënt naar de Bahama's vliegen
Enschedese letselschade-expert over recordbedrag
Om precies te zijn gaat het om 807.462 euro. "Belastingvrij welteverstaan", aldus Kiliç. De overeenkomst waarin de verzekeraar de torenhoge schadevergoeding aankondigt, is ingezien door RTV Oost.

Verkeersongeluk

De Overijsselse beroepschauffeur zwaargewond bij een verkeersongeluk. "Hij heeft tal van operaties moeten ondergaan, heeft blijvend letsel aan zijn knie en staat de rest van zijn leven onder behandeling van een vaatchirurg. Officieel is hij 50 procent arbeidsongeschikt verklaard, maar hij zal zijn beroep nooit meer kunnen uitoefenen."
“Het is het hoogste bedrag ooit in ons land uitgekeerd”, aldus Kiliç. “Ik ben het nog eens nagegaan. Tot nog toe was 6,5 ton het grootste bedrag. Het spreekt voor zich dat we uiterst tevreden zijn met dit resultaat. Vooral omdat het zonder tussenkomst is van de rechter."
Maar is dat ook echt zo? Als de letselschade-expert nog eens beter onderzoek doet, moet hij daar enigszins op terugkomen. "Dit is wel het hoogste in soortgelijke zaken waarover gepubliceerd is. Er schijnen zaken te zijn waar meer is uitgekeerd, maar daar komt niets over naar buiten."

Auto's

Om die trots nog eens te onderstrepen, zullen de auto's van Letselschade Nederland binnenkort door Enschede rijden met nieuwe bestickering over de record-uitkering. "Die stickers laat ik gewoon zitten", zegt hij.
Hoeveel geld ook, voor de Zwollenaar is het recordbedrag een schrale troost. De man wil anoniem blijven, vooral ook omdat hij tot op de dag van vandaag kampt met veel problemen. Zijn jurist: "Zo kampt hij sinds het ongeluk met psychische klachten. Het liefst zou hij de hele boel hier achterlaten en richting de Bahama's vliegen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.