nieuws

Special Olympics komt naar Hardenberg

De atleten van het Nederlandse team vertrokken onlangs naar Abu Dhabi
De atleten van het Nederlandse team vertrokken onlangs naar Abu Dhabi © ANP
Zo'n honderdvijftig verstandelijk beperkte sporters uit heel Nederland strijden 28 september tegen elkaar tijdens het Special Olympics evenement in Hardenberg.
Tijdens dit regionale evenement kunnen de sporters meedoen aan atletiek, zwemmen en gymnastiek. Hardenberg wilde het graag organiseren, omdat de uitgeroepen is als Meest Toegankelijke gemeente van Nederland.
"Onze ambitie is dat mensen uit alle lagen van de bevolking sporten. Het zorgt voor sociale verbinding, het is heel gezond en vooral heel erg leuk." Wethouder Breukelman heeft de dag in zijn agenda geblokt, om eventueel zelf de medailles uit te reiken aan de sporters.

Openingsceremonie

Hoewel het niets met de Paralympics te maken heeft, wordt er wel een openingsceremonie gehouden. Ook worden er vlaggen gehesen en wordt een vlam binnengedragen. Er zijn zelfs deelnemers die naar het buitenland zijn geweest voor de Special Olympics.
De Special Olympics in Hardenberg wordt mede georganiseerd door (zorg)instellingen zoals de Baalderborg, de Stuw, het Alfa Collega en het Platform Inclusie Hardenberg.
De bedoeling is dat bij de plaatselijke atletiekvereniging en zwemvereniging wordt gesport en de gymwedstrijden in het turn- en sportcentrum en de Dansfabriek.

Vrijwilligers

Het evenement drijft op vrijwilligers van de sportvereniging en het Alfa College, maar als inwoners van de gemeente willen helpen kunnen ze zich aanmelden bij het team Sport van de gemeente Hardenberg.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.