PEC Zwolle

PEC Zwolle hoopt even op stunt, maar verliest wel bij Ajax

PEC Zwolle heeft vanavond het verplaatste duel bij Ajax verloren. Even leek het erop dat er er een stunt in zat voor de Zwollenaren, maar door een late treffer van Blind gingen de punten toch naar Ajax.
In de beginfase was Ajax dreigend, maar konden Dolberg en Neres net niet afronden. Na tien minuten was de eerste echte kans ook voor Dolberg, Van der Hart bracht redding. Die doelman moest er na een kwartier geblesseerd af. Hij leek zijn vinger uit de kom te hebben en werd vervangen door Boer. Die hoefde niet in actie te komen bij een kopbal van de vrijstaande Blind, want die kopte over.

Ajax op voorsprong

Na ruim een half uur was het wel raak voor de thuisploeg. Labyad vond Tadic en die schoot bij de tweede paal binnen. PEC was vooral aan het verdedigen en kwam er heel af ten toe uit. Gevaarlijk werd het niet. In de blessuretijd van de eerste helft was Van de Beek dicht bij de 2-0, maar Boer hield de bal, met moeite, uit zijn doel. Kort daarna probeerde Van de Beek het opnieuw, maar raakte de rug van Lam met een pegel. Het bleef bij 1-0 in de eerste helft.

Zwolle beter uit kleedkamer

Zwolle kwam iets beter uit de kleedkamer en Hamer kreeg een kans om te schieten, maar De Ligt blokte zijn schot. Lam kon daarna net niet binnenwerken uit een hoekschop. Aan de andere kant schoot Labyad over. Lam bleef de gevaarlijkste man, maar want ook hij schoot hard over. Boer bracht redding op een kopbal van Tagliafico.

Gelijk, maar niet lang

Een klein kwartier voor het einde was het ineens gelijk. Ehizibue vond Van Crooij en die schoot de 1-1 binnen. Zwolle stevende op een stunt af, maar een paar minuten voor het einde was er alsnog de voorsprong voor Ajax. Invaller Lang vond Blind en die kopte de 2-1 binnen. In de laatste minuut moest Van Crooij er ook nog met rood af. Hij kreeg zijn tweede gele kaart van Lindhout. Het bleef daarna bij 2-1 in Amsterdam.

Ajax-PEC Zwolle 2-1

1-0 Tadic (32)
1-1 Van Crooij (79)
2-1 Blind (86)
Arbiter: Lindhout
Geel: Tadic, Lam, Veltman
Rood: Van Crooij (90/2x geel)
Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Schöne (Lang/83), Labyad (Veltman/68); Neres, Dolberg (Huntelaar/68), Tadic.
PEC Zwolle: Van der Hart (Boer/18); Ehizibue, Lachman, Lam, Paal; Clement, Namli, Hamer (Thy/89); Van Crooij, Flemming, Van Duinen (Elbers/69).
Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma van de eredivisie en hier de statistieken van PEC Zwolle na vanavond.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.