letselschade

Letselschade-expert krijgt kritiek op vermeende recordclaim van 8 ton

Bektas Kiliç heeft intussen al aardig wat kritiek van vakbroeders over zich heen gekregen. De Enschedese letselschade-expert claimt dat hij voor een van zijn cliënten de hoogste schadevergoeding ooit in de wacht heeft weten te slepen. Kiliç’ collega’s plaatsen daar nuancerende opmerkingen bij. "Maar de stickers op mijn auto blijven zitten", zegt de Enschedeër.
Nadat hij door een verkeersongeval grotendeels arbeidsongeschikt was geraakt, kan een beroepschauffeur uit Overijssel een letselschadevergoeding van ruim 800.000 euro tegemoet zien. Belastingvrij welteverstaan.
Een record in ons land volgens jurist Kiliç. De Enschedese letselschade-expert liet daarop zelfs zijn bedrijfswagens voorzien van stickers, waarop het vermeende recordbedrag tot achter de komma wordt vermeld.

Kritiek

De Enschedese jurist kreeg via de sociale media nogal wat kritiek. Acht ton zou in het ‘letselschadewereldje’ zelfs niet eens een uitzonderlijk hoge vergoeding zijn.
Intussen is de Enschedese letselschadespecialist zelf ook gedeeltelijk op zijn eerdere beweringen teruggekomen. Dat het om een record zou gaan, nuanceert hij nu. "Dit is wel het hoogste bedrag in vergelijkbare zaken waarover is gepubliceerd. Ik sluit niet uit dat er zaken zijn waarin meer is uitgekeerd, maar daar is dan niets over naar buiten gekomen."

'Amerikaanse toestanden'

Een collega letselschade-expert, die anoniem wil blijven, kan dit ook wel toelichten. "Dergelijke overeenkomsten worden vaak in alle stilte gesloten. Met vaak in de clausule de nadrukkelijke vermelding dat er niets over naar buiten mag worden gecommuniceerd. Juist om te voorkomen dat mensen elkaar het hoofd op hol brengen. Met het risico van ‘Amerikaanse toestanden’."
Voor Kiliç vormen de kritische kanttekeningen vanuit de letselschadebranche overigens geen aanleiding om de stickers op zijn bedrijfswagens weer te vervangen. "Nee hoor, die stickers laat ik gewoon zitten."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.