Zian Flemming baalt na nederlaag bij Ajax: "Tweede helft echt heel goed"

PEC Zwolle was vanavond dicht bij een stunt tegen Ajax. De ploeg van Jaap Stam speelde een zwakke eerste helft, maar een sterke tweede helft. Daarin kwam het op gelijke hoogte, maar in de slotfase bezorgde Daley Blind Ajax alsnog de zege. Zian Flemming baalde dan ook dat de stunt uitbleef tegen zijn oude club.

"Vooral teleurstelling, denk ik. Ergens in je achterhoofd zit wel iets van trots over hoe we het gedaan hebben. Vooral de tweede helft, dat we echt meer verdiend hadden. Maar teleurgesteld omdat je zo dichtbij bent, maar dat het dan toch niet lukt", legt hij zijn gevoel na afloop uit.

Heel erg goed

Flemming zag Zwolle na een moeizame eerste helft goed uit de kleedkamers komen: "Ik denk dat wij de tweede helft gewoon echt heel goed speelden. Dat we hun zwaktes blootlegden, dat we gewoon echt durfden te spelen. Het zag er gewoon echt heel erg goed uit. Uiteindelijk belonen we onszelf ook, alleen het blijft een topclub en die kunnen elk moment scoren. Dat zien we maar weer."

Punt

"Als je het vergelijkt met andere clubs, hebben wij het misschien nog als één van de betere gedaan. Heracles heeft een punt weggehaald. Dat hadden wij ook gewoon moeten doen. Verliezen is verliezen, maar voor je gevoel verlies je dan liever met 2-1, dan met 5-0 want hier kun je tenminste nog iets aan overhouden qua voetbal", sluit hij af. In de video het hele gesprek met de aanvaller.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: