nieuws

Sanering natuurgebied Springendal stilgelegd wegens winterslaap beschermde diersoorten

Onderzoek NAM
Onderzoek NAM © RTV Oost
De NAM heeft de grondsanering van de locatie Tubbergen-7 in het natuurgebied Springendal moeten stilleggen, omdat er beschermde diersoorten zijn aangetroffen. Het gaat om de kamsalamander en de levendbarende hagedis. De dieren moeten eerst uit hun winterslaap ontwaken, voordat er verder gewerkt kan worden.
De sanering van de grond is nodig, omdat de NAM er in de jaren 50 en 70 van de vorige eeuw naar gas heeft geboord. Het project bestaat uit vier fases: de voorbereidingen van het werkterrein, het verwijderen van het bos, het ontgraven van de grond en het herstel van het terrein.
De eerste twee fases zijn inmiddels uitgevoerd. De volgende stap zijn het weghalen van de boomstobben en het ontgraven van de grond. Onder die stobben overwinteren echter de beschermde dieren. 
De NAM heeft besloten om de werkzaamheden uit te stellen tot september. Dit is het beste tijdstip voor de natuur en zo ondervindt de toeristische sector weinig overlast tijdens het hoogseizoen. De werkzaamheden zullen dan nog zo'n twee maanden duren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.