Vechtdal

Hardenberg bespreekt parkeerbeleid met ondernemers en bewoners

Betaald parkeren / parkeerautomaat
Betaald parkeren / parkeerautomaat © RTV Oost / Emiel Geerding
Hardenberg gaat het parkeerbeleid evalueren. Nu kent de binnenstad betaald parkeren en plekken voor vergunninghouders. De gemeente wil van gebruikers en ondernemers weten hoe zij het betaald parkeersysteem ervaren.
Er is al eerder discussie ontstaan over betaald parkeren, ondernemers vreesden dat consumenten elders gingen winkelen en door het invoeren van parkeerzones wordt het op plaatsen waar gratis geparkeerd mag worden overvol met auto's.

Onderzoek

De gemeente gaat ook onderzoeken wat de consument vindt van betaald parkeren en van het gebruik van het parkeersysteem. Ook komt er een onderzoek onder vergunninghouders, naar de omvang van de zone 'parkeren voor vergunninghouders' en het kraskaarten systeem voor bezoekers van de vergunninghouder. Bezoekers kunnen dan gratis parkeren, maar daarvoor moet dan eerst een 'kraskaart' worden geregeld.
In het coalitieakkoord is de afspraak gemaakt dat Hardenberg het betaald parkeren onder de loep neemt. Wethouder Jan ten Kate weet nog niet exact hoe het onderzoek gaan verlopen, middels enquêtes, letterlijke ondervragingen van ondernemers en bewoners of op een andere wijze. Een onderzoeksbureau gaat dat doen. Het onderzoek wordt deze zomer uitgevoerd.

Afschaffen betaald parkeren

Stemmen voor het afschaffen van het betaald parkeren gingen ook in het verleden op. "Maar als we dat doen, dan betekent dat een gat in de begroting van 1 miljoen euro aan opbrengsten. Daar moet je je dan wel met elkaar bewust van zijn." Wethouder ten Kate is niet perse voor of tegen het afschaffen, hij is vooral benieuwd hoe het huidige systeem door iedereen wordt ervaren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.