ProRail gaat na ontspoorde trein met gemeente Enschede praten over groen langs het spoor

Spoorbeheerder ProRail gaat in gesprek met de gemeente Enschede over het groen langs het spoor. Aanleiding is het ongeluk van gisteravond, toen een trein ontspoorde door een omgevallen boom die op het spoor lag. "We willen zoveel mogelijk groen laten staan, maar het moet veilig blijven", vertelt ProRail-woordvoerder Aldert Baas.

Naast het beheer van de spoorlijn is ProRail ook verantwoordelijk voor het groen rond het spoor. In het verleden is een klein deel van de bomen al weggehaald, maar dat blijkt niet voldoende. "Daarom gaan we in gesprek met de gemeente, want we begrijpen dat de buurt ook zoveel mogelijk groen wil houden", vertelt Baas.

Trein op eigen kracht weg

De ontspoorde trein is vanochtend rond een uur of tien weer in de rails gezet en op eigen kracht weer weggereden richting Duitsland. Medewerkers van ProRail hebben geconstateerd dat 120 dwarsliggers vervangen moeten worden.

Verslaggever Jaap Even en ProRail-woordvoerder Aldert Baas

Daarna moet de rails weer netjes worden gelegd. ProRail verwacht de hele dag nog bezig te zijn met de reparatiewerkzaamheden. Baas: "We verwachten dat er morgenvroeg weer treinen kunnen rijden." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: