staking

Alternatieve staking: docenten fietsen door Zwolle om collega's te complimenteren

Tienduizenden mensen uit het onderwijs trokken vandaag naar het Malieveld in Den Haag om te protesteren tegen de hoge werkdruk en de te lage salarissen in het onderwijs. Maar Tako During en Elaine Veenhuis uit Zwolle niet. De twee docenten fietsten vandaag een route door Zwolle om collega's uit het basisonderwijs te complimenteren voor hun inzet.
De twee konden uiteraard ook naar de Hofstad om te protesteren, maar pakten hun fiets uit de schuur en trokken hun regenpak aan. "Gezien het klimaat hebben wij voor een klimaatneutrale actie gekozen. We gaan op de fiets langs negentien scholen waar gestaakt wordt", vertelt Elaine.
Elaine en Tako
Elaine en Tako © RTV Oost

Complimenten uitdelen

Bij de scholen hangen ze een lintje en een kaartje aan de deurklink. Op de kaartjes staat de tekst geschreven: 'Wij vinden dat jullie een lintje verdienen'. Tako: "De zwaarte van de problematiek ligt bij het basisonderwijs. Wij vinden dat we hen een hart onder de riem moeten steken."
De lintjes en kaartjes werden aan de deurklinken gehangen
De lintjes en kaartjes werden aan de deurklinken gehangen © RTV Oost
"De basisschoolleraren hebben het verdiend voor hun harde werk. Hoe beter zij het doen, des te makkelijker wij het krijgen als voortgezet onderwijs", voegt de docente daaraan toe.

Niet op de route

Niet alle stakende basisscholen in Zwolle hebben een lintje aan hun voordeur. "Helaas, niet allemaal. Het moest qua route nog wel behapbaar blijven", besluit Tako.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.