NLdoet

Bij deze vijf acties kun jij wat betekenen tijdens NLdoet

NLdoet, grootste vrijwilligersactie van Nederland
NLdoet, grootste vrijwilligersactie van Nederland © RTV Oost / Rogier van den Berg
Morgen en overmorgen staan in het teken van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In heel het land zijn er een kleine negenduizend acties opgezet, ook in Overijssel is er genoeg te doen. Te veel om op te noemen, daarom hebben we er vijf voor je uitgelicht.

1. Hengelo

Een bijzondere wasstraat bij Carintreggeland Huis Humanitas, niet voor auto's maar voor rolstoelen. Ouderen kunnen met hun rolstoel langskomen. Terwijl zij genieten van een kopje koffie maken vrijwilligers hun vervoersmiddel schoon.

2. Zwolle

Buurttuin Zeeheldenbuurt wil een warm welkom creëren voor de bijen. Bij deze actie kun je als vrijwilliger duurzame bijenhotels maken voor de buurttuin en voor tuinen van buurtbewoners. Verder moeten er nog planten en struiken aangeschaft worden waar bijen zich prettig bij voelt. 
Er hebben zich al drie mensen aangemeld bij deze actie op zaterdag. De organisatie zoekt nog dertien mensen!

3. Heeten

Kulturhus Trefpunt Heeten organiseert een lunch voor mensen die weinig of bijna nooit deelnemen aan sociale activiteiten in het dorp. Deze activiteit is op zaterdag en is ook voor alleenstaanden en minderheden. 
4. Almelo 
Speelgoed uitzoeken, schoonmaken en testen! Dat kan zaterdag bij de Speelgoedbank in Almelo. De speelgoedbank zorgt er vervolgens voor dat kinderen - uit minimagezinnen - iets te spelen hebben. 
Pas geleden heeft de Voedselbank met drie grote acties speelgoed verzameld en dat moet nu worden gecontroleerd. 

5. Deventer

In Deventer zijn ze op zoek naar vier vrijwilligers om ouderen te verwennen bij Carinova. En niet zo maar verwennen. De organisatie is op zoek naar vrijwilligers die de ouderen kunnen helpen met het maken van muziek, ook zoeken ze mensen die een lekkere massage kunnen geven. Deze actie is op zaterdag. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.