Pinkpop, Vlootdagen en Op Stelten ontmoeten elkaar tijdens congres in Deventer

Overijssel heeft vandaag vertegenwoordigers van bijna alle grote landelijke evenementen binnen de provinciegrenzen. In Deventer ontmoeten ze elkaar tijdens een groot evenementencongres.

Het Nationaal Congres Evenementen wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden en heeft het Deventer stadhuis en de Lebuïnuskerk als uitvalsbasis. "Overijssel doet het goed met evenementen", zegt organisator Lex Kruiver.

In de prijzen

Dat Deventer als organiserende stad is verkozen, is niet zonder reden. In het verleden werd Deventer al verkozen tot beste evenementenstad voor steden onder de 100.000 inwoners. En evenementen als het Dickens Festijn en Deventer op Stelten vielen ook al in de prijzen.

De deelnemers aan het congres worden vandaag getrakteerd op een aantal workshops. Groei van evenementen is daarbij het centrale thema. Wanneer ben je als evenement bijvoorbeeld uitgegroeid? En kies je voor kwaliteit boven kwantiteit? Het zijn allemaal vragen die aan de orde komen.

Almelo genomineerd

De dag wordt afgesloten met het uitreiken van de evenementenprijzen. Er zijn daarbij drie categorieën; beste evenementenstad minder dan 100 duizend inwoners, beste evenementenstad boven de 100 duizend inwoners en het beste publieksevenement.

Almelo is genomineerd in de categorie evenementenstad met minder dan 100 duizend inwoners. De stad dankt de nominatie aan evenementen als de Twentse Fietsvierdaagse, Almelo op 't Rabat en Winters Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.