Maart Dialectmaand

Maart Dialectmaand: singer-songwriter Jan Henk de Groot live in Zie Zo Zaterdag

Maart Dialectmaand
Maart Dialectmaand © RTV Oost
Zaterdag zie en hoor je in Zie Zo Zaterdag een live-optreden van Jan Henk de Groot, de singer-songwriter uit Groningen. Supermuzikant en entertainer, prachtige liedjes.
Maart is bij RTV Oost 'Dialectmaand'. Een maand waarin we de streektaal in het zonnetje zetten, niet alleen de Overijsselse, maar ook die van buiten onze provincie. Op Radio Oost treden dialectbands live op en is elke dag extra aandacht voor dialectliedjes. Persbureau Kneuters komt met een aantal bijzondere online publicaties en de dialectmaand wordt op zondag 31 maart afgesloten met een spetterend Dialectfestival.

Jan Henk de Groot

Zaterdag 16 maart is singer-songwriter Jan Henk de Groot te gast in Zie Zo Zaterdag. Groninger supermuzikant en entertainer, met prachtige liedjes. In Zie Zo Zaterdag hoor je in maart de 25 mooiste dialectplaten voorbij komen. Mail je favoriete dialectplaat naar ziezozaterdag@rtvoost.nl. Zie Zo Zaterdag hoor je elke zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur op Radio Oost, het radioprogramma is ook via TV Oost te zien vanaf 12.00 uur. Behalve hóren, kun je dan ook live-optredens zíen van dialectartiesten. 

Mooiste dialectwoord

In het radioprogramma ‘Goeiemorgen Overijssel’ is presentator Bert van Losser op zoek naar het leukste dialectwoord en de leukste dialectspreuk van Overijssel. Mail je favoriet naar goeiemorgen@rtvoost.nl en vergeet niet je naam en 06-nummer te vermelden want we hebben een pot vol mooie prijzen! De winnaars worden bekend gemaakt op het RTV Oost Dialectfestival op zondagmiddag 31 maart. 

Persbureau Kneuters

Persbureau Kneuters, onder meer bekend van Noaber en Noaber, Oaveriessel in Beweaging! en andere creatieve dialectproducties, heeft aangekondigd elke vrijdag in maart met een nieuwe publicatie te komen.

Dialectfestival

Noteer het maar alvast in je agenda! De Dialectmaand wordt op zondagmiddag 31 maart afgesloten met een spetterend Dialectfestival in de foyer van RTV Oost in Hengelo. Met optredens van onder anderen Höllenboer, Bert Eeftink en Paul Schabbink, Jan Riesewijk, Frank Droste en de Heinoos! De deuren gaan om 13.30 uur open, de toegang is gratis! Binnenkort volgt meer informatie over wie en wat je allemaal kunt verwachten op dit festival.

Alles Plat

Als liefhebber van streektaalmuziek kun je ook altijd luisteren naar onze internetzender AllesPlat.nl met alleen maar dialectmuziek uit Noordoost Nederland. Het radioprogramma Alles Plat, hoor je elke werkdag van 19 tot 20 uur via de 4 noordoostelijke regionale omroepen, RTV Noord, RTV Drenthe, Omroep Gelderland en RTV Oost.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.