Maaltijdenleverancier Food Connect kan dankzij kapitaalinjectie landelijk vleugels uitslaan

Van een garage in Denekamp naar een landelijk opererend bedrijf in bezorgmaaltijden. De Overijsselse maaltijdleverancier Food Connect heeft het afgelopen jaar een groeistoot doorgemaakt. Voornaamste oorzaak vormt een zelfontwikkelde verpakking die revolutionair is in de wereld van de maaltijdbezorgers. Het bedrijf hoopt nu door te kunnen groeien, dankzij de kapitaalinjectie van de participatiemaatschappij Wadinko NV. Die heeft per direct een minderheidsbelang genomen in de Food Connect Groep. Volgens algemeen-directeur en eigenaar Wim Swier nodig om de komende jaren de vleugels verder uit te kunnen slaan.

Het bedrijf werd ooit in 2001 opgericht toen Wim Swier en zijn vrouw Monique in hun garage in Denekamp aan de slag gingen. Swier had eerder jarenlange ervaring opgedaan als kok bij restaurants met een Michelin-ster. Nadat hij als kok meerdere awards won, besloot hij voor zichzelf aan de slag te gaan.

Toe aan nieuw hoofdstuk van Food Connect
Algemeen directeur-eigenaar Wim Swier over landelijke ambities


Food Connect kwam vorig jaar in het nieuws met een nieuwe verpakking, waarmee de klant – doordat de drie gangen in drie ‘compartimenten’ zijn opgedeeld – voortaan zelf kan bepalen hoe de maaltijd van die avond wordt samengesteld.

Landelijk aan weg timmeren
De nieuwigheid trok uitgebreide belangstelling en werd onder meer genomineerd voor een award. Het leidde ertoe dat Food Connect intussen volop landelijk aan de weg timmert. Zo nam de Almelose onderneming vorig jaar de franchiseformule ‘Eten met gemak’ over, waardoor het via een netwerk van franchisenemers – verdeeld over het land – op lokaal niveau maaltijden aan huis kan bezorgen.


Volgens directeur Wim Swier is Food Connect nu toe aan een nieuw hoofdstuk in de historie van het in 2001 opgerichte bedrijf. Vandaar dat de financiële inbreng van de participatiemaatschappij Wadinko als geroepen komt. Wadinko zegt op haar beurt vooral de werkgelegenheid in diverse provincies, waaronder Overijssel, te willen stimuleren.


'Groeikansen'

Wadinko heeft nu per direct een minderheidsbelang in Food Connect genomen. Directeur Swier: “Voor de komende jaren wacht ons een stevige uitdaging. We zien dat onze doelgroep van oudsher – de senioren – sterk in omvang toeneemt. Maar ook stijgt de vraag vanuit de kleine huishoudens, kinderdagverblijven, organisaties en bedrijven. Daar liggen nog volop groeikansen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Almelo Nieuws
Deel dit artikel: