PS2019

PKN Overijssel ziet Provinciale Staten als natuurlijke partner voor zorg en duurzaamheid

Klaas van der Kamp
Klaas van der Kamp © eigen foto RTV Oost
Classis-predikant Klaas van der Kamp uit Kampen vindt de verkiezingen van 20 maart hét moment om aan politici duidelijk te maken dat de kerk een natuurlijke partner is als het gaat om thema's als zorg en duurzaamheid.
In een brief aan alle politieke partijen vragen de regionale kerken speciale aandacht voor thema's als het opstellen van kerkenvisies, het uitbouwen van de sociale zorg en aandacht voor natuur en cultuur in de regio.
Het breed-moderamen (het dagelijks bestuur van de provinciale PKN) wil met de brief aansturen op een constructieve relatie met de politiek de komende jaren. 'We vertrouwen er op dat we de gedachtewisseling in de toekomst zullen voortzetten', aldus Van der Kamp. Over de samenwerking met Gedeputeerde Staten in de afgelopen vier jaar is hij uitgesproken positief. 

Ontwikkelen van kerkenvisies

Van der Kamp wijst erop, dat de landelijke overheid graag ziet dat er regionaal werk wordt gemaakt van het ontwikkelen van kerkenvisies. "Kerkelijke centra zijn niet alleen belangrijke plekken van zingeving maar het zijn ook bakens in dorpen en steden", aldus Van der Kamp. Hij wijst op het belang van het maken van beleid rond monumenten en anderen gebouwen, inclusief inventaris, zoals orgels. 

Groene kerken

Volgens Van der Kamp zijn kerken volop bezig met vergroening en duurzaamheid. Ook kwesties zoals de landbouwproblematiek en de energietransitie staan op de agenda van de kerken.
Zondag 17 maart in Hoogtij
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.