Museumfabriek Enschede brengt nieuwe Wunderkammer

De Museumfabriek in Enschede start dit voorjaar met een nieuwe vaste collectiepresentatie de Wunderkammer. In drie fasen wordt een groot deel van het museum omgetoverd tot Wunderkammer, deze bestaan uit 25 minitentoonstellingen met verschillende thema’s. De eerste zeven minitentoonstellingen openen op zaterdag 6 april.

De minitentoonstellingen gaan over de Magie van Wit, Sagen en Legendes, Kevers, Wereldreizigers, De Nacht en Onderhuids en Draad. De objecten die hierbij worden getoond komen uit de eigen collecties van de Museumfabriek.

Wunderkammer

Wunderkammer zijn de musea van vroeger. Toen was het nog niet gebruikelijk om objecten in het museum thematisch op te splitsen, nu is dat wel het geval. Vroeger in de zestiende, zeventiende eeuw was dit heel anders. Toen werden bijzondere objecten door rijke mensen verzameld. Deze werden bij elkaar geplaatst in de Wunderkammer.

Nationale Museumweek

De museumfabriek start de Wunderkammer tijdens de aftrap van de Nationale Museumweek van 8 tot en met 14 april, dit met als thema Ons Echte Goud.

Voor de start van de Wunderkammer en de Museumweek wordt een Museumnacht georganiseerd. Op zaterdag 6 april wordt de Museumfabriek van 17:00 tot 22:00 uur omgetoverd tot het decor voor een Wundernacht. Tijdens deze nacht kan je de sterrenwacht bezoeken, luisteren naar een sagenverteller en lopen steltenlopers boven je uit.

Ook de Enschedese jeugd wordt bij de museumweek betrokken. Leerlingen van het Stedelijk Lyceum Innova in Enschede openen van 10 tot 12 april hun eigen Pop-up Wunderkammer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Cultuur Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: