FC Twente

FC Twente heeft in eigen huis geen kind aan FC Volendam

Niets lijkt een kampioenschap FC Twente nog in de weg te staan. In de Grolsch Veste kon FC Volendam de koploper vrijdagavond geen tegenstand bieden (5-0) en door het puntenverlies van Go Ahead Eagles hebben de Tukkers nu elf punten voorsprong in de Keuken Kampioen Divisie. 
De lijstaanvoerder schoot uit de startblokken en kwam al snel op voorsprong via Espinosa, die vakkundig binnen wist te schuiven op aangeven van Boere. Direct daarna was het bijna weer gelijk, maar met een katachtige reflex hield Drommel zijn doel schoon. Vijf minuten later zaten de Enschedeërs op rozen toen Ricardinho laag de 2-0 tegen de touwen schoot. 

Twente beslist duel

In een tijdsbestek van twee minuten werd de wedstrijd in Enschede uiteindelijk snel beslist. Na een afgeslagen hoekschop wist Smith met enig fortuin Bijen te vinden, waarna de verdediger zijn zesde van het seizoen wist aan te tekenen, 0-3. Even later kwam de 0-4 van Aitor, die na voorbereidend werk van Oosterwijk koelbloedig afrondde. 

Oosterwijk

Na rust geloofde FC Twente het wel en was het geloof bij het murw gebeukte FC Volendam allang weg. Nacho kreeg een goede kans om de score op te voeren, maar via een been ging de inzet van de Spanjaard naast. Een kwartier voor tijd viel toch nog de 5-0 voor de thuisploeg. Friday legde klaar op Oosterwijk, die met een geplaatst schot Van Stappershoef kansloos liet. Dat was tevens het slotakkoord in Enschede en daardoor blijft FC Twente, met elf punten voorsprong, koploper in de eerste divisie. 

FC Twente - FC Volendam 5-0

1-0 Espinosa (8)
2-0 Ricardinho (14)
3-0 Bijen (33)
4-0 Aitor (35)
5-0 Oosterwijk (75)
Arbiter: V/d Kerkhof

Geel:

FC Twente: Drommel; Nacho, Gonzalez, Bijen, Ricardinho; Cantalapiedra (Zekhnini/72), Smith, Brama (Van der Heyden/60), Espinosa; Oosterwijk, Boere (Friday/29).
FC Volendam: Van Stappershoef; Schouten, Evers, Tol, Betti (Smal/62); Vlak, Deul (Schouten/46), Vlak; Doodeman, Peters (Berenstein/76), Antwi. 
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie en de statistieken van FC Twente.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.