Go Ahead Eagles verspeelt dure punten op bezoek bij Helmond Sport

In de Keuken Kampioen Divisie heeft Go Ahead Eagles onnodig gelijkgespeeld bij Helmond Sport. De ploeg van John Stegeman kwam niet verder dan 1-1 en daardoor is het gat met koploper FC Twente, dat wel won, nu twaalf punten.

Go Ahead Eagles had het betere van het spel in de openingsfase en dat leidde tot speldenprikken van Andrade en Van der Venne. Even later hadden de Deventenaren op voorsprong moeten komen, maar een grote kans was niet aan Navratil besteed.

Strafschop Verheydt 

Na een half uur ging de bal voor Go Ahead op de stip toen Van der Venne in het zestienmetergebied gevloerd werd. Verheydt faalde niet vanaf elf meter en schoot beheerst de 0-1 binnen. 

Kansen Navratil

Na rust kreeg Navratil tot twee keer toe de kans om de marge te verdubbelen. Eerst schoot de Tsjech in kansrijke positie op de benen van Van Gassel en luttele minuten later hield diezelfde Van Gassel hem wederom van scoren af. Na een uur viel de treffer uit het niets aan de andere kant. Vanaf de rand van het strafschopgebied kon invaller Zwanen via de vuisten van Verhulst de 1-1 binnen schieten.

Duur puntenverlies 

Na de gelijkmaker kreeg de ploeg uit Deventer twee goede kansen om weer op voorsprong te komen, maar Dekker schoot op de vuisten van Van Gassel en de rebound was ook niet aan Andrade besteed. Aan de overkant moest Verhulst nog handelend optreden om een nederlaag te voorkomen. Uiteindelijk bleef het bij 1-1 en daardoor lijken de titelkansen van Go Ahead Eagles definitief verspeeld. 

Helmond Sport - Go Ahead Eagles 1-1

0-1 Verheydt (32/strafschop)

1-1 Zwanen (60)

Arbiter: Blank

Geel: Meijers, Janzen, Lelieveld

Helmond Sport: Van Gassel; Meijers, De Braal (Verkennis/70), Knops, Janzen; Swinnen, Koolhof (Snepvangers/38), Edwards (Zwanen/38); Poelmans, Naudts, Respen.

Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz, Bliek, Baas; Stans (Pouwels/83), Van Moorsel, Van der Venne; Navratil (Dekker/66), Verheydt, Andrade (Langedijk/78).

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie en de statistieken van Go Ahead Eagles.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Go Ahead Eagles Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: