nieuws

Condoleance Lotte van der Zee: "We krijgen de liefde terug die onze dochter gezaaid heeft"

Duizenden mensen zijn vanochtend naar de condoleance van Lotte van der Zeegekomen. In de kerk op de Oude Markt in Enschede kunnen belangstellenden condoleren, een kaarsje aansteken en de nabestaanden sterkte wensen.
Iedereen die een bezoek brengt aan de kerk om te condoleren krijgt een zakje zonnebloemzaadjes. De ouders van Lotte willen daarmee hun dochter herdenken als de 'stralende' Lotte. 

"Kracht komt vanuit Lotte"

"De kracht om hier nu te staan komt vanuit Lotte. Ze was altijd tussen de mensen, iedereen hoorde erbij. Ze was lief voor iedereen", zegt de zichtbaar geëmotioneerde vader, Bert. "We krijgen enorm veel liefde terug, die Lotte gezaaid heeft."
Condoleance Lotte van der Zee
Condoleance Lotte van der Zee © ANP / Vincent Jannink
Sinds de ouders Bert en Eugeniek vorige week thuiskwamen vanuit München, leven ze in een roes. "We krijgen ontzettend veel aanloop van familie en vrienden, maar zodra iedereen weg is, dringt het besef pas goed door. En vooral wanneer we met ons tweetjes bij Lotte zijn."

Lotte terug in Enschede

Het fotomodel en voormalig Miss Teen Universe werd een dag voor haar twintigste verjaardag, op wintersport in Oostenrijk, getroffen door een hartstilstand. Nadat haar ouders haar nog hebben gereanimeerd, werd Lotte overgebracht naar het ziekenhuis. Eerst naar het Oostenrijkse Westendorf, later naar het universiteitsziekenhuis van München. Daar overleed ze vorige week. Nadat de ouders diezelfde week nog terugkeerden, werd hun dochter afgelopen woensdag teruggebracht naar Enschede.
Tot 13:00 uur is er de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de kerk op de Oude Markt. Daarna is er een plechtigheid in besloten kring.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.