Hoofdklasse: Spanning terug aan kop door puntenverlies Staphorst en zege Excelsior

Het is weer wat spannender in de bovenste regionen van de stand in de hoofdklasse B. Staphorst verloor vanmiddag twee dure punten en Excelsior profiteerde door te winnen van DETO. Hieronder een overzicht.

Excelsior na achterstand langs DETO

Excelsior'31 won de Overijsselse derby van DETO. De kansen waren schaars in de eerste helft. Hielke Penterman kreeg een goede, maar raakte de bal verkeerd. Het doelpunt viel tien minuten voor rust aan de andere kant. Mark Koetsier zette de degradatiekandidaat verrassend op voorsprong. 0-1 was ook de ruststand.

In de eerste minuut na de pauze werd het gelijk. Hakim Ezafzafi maakte zijn tiende van het seizoen. Na driekwart wedstrijd was er de voorsprong voor de Rijssenaren. Topscorer Penterman schoot zijn dertiende binnen. DETO moest aan de bak, maar de kansen waren er nog voor Excelsior. Jasper Groothuis schoot hard over, maar gescoord werd er niet meer en dus was er de zege voor de thuisploeg.

Staphorst geeft voorsprong uit handen

Koploper Staphorst verspeelde twee punten bij AZSV. Al binnen het kwartier was het 2-0 voor Staphorst. Martin van 't Ende zorgde vanaf de strafschopstip voor de openingstreffer en Martijn Brakke verdubbelde een paar minuten later de score. Het leek daar in de eerste helft ook bij te blijven, maar kort voor rust maakte Sjoerd te Boekhorst de 1-2. Een kleine twintig minuten voor het einde werd het zelfs gelijk. Rik van der Eerden zorgde voor de 2-2. De thuisploeg ging ook nog op zoek naar de zege, maar die kwam er niet.

Vierde nederlaag op rij voor Genemuiden

SC Genemuiden ging alweer voor de vierde keer op rij onderuit. Na een klein kwartier maakte verdediger Jochem Jansen de 0-1, maar vier minuten later zorgde Sijmon Eenkhoorn al voor de gelijkmaker. 1-1 was ook de ruststand. Kort na rust was het opnieuw DUNO dat op voorsprong kwam. Nick de Bondt, volgend jaar speler van HHC Hardenberg, zorgde voor de 1-2. Tien minuten voor het einde moest Genemuiden ook nog met tien man verder na een rode kaart voor doelpuntenmaker Eenkhoorn. Hij trapte iemand neer zonder dat er een bal in de buurt was. Met een man meer maakte DUNO ook nog de 1-3. Jansen maakte zijn tweede van de middag en bepaalde daarmee de eindstand.

Genemuiden ging wederom onderuit (foto: Helmich Lubberts)

Berkum ziet ACV in laatste minuut gelijk maken

Berkum leek op weg naar de winst bij ACV, maar zag die ploeg in de laatste minuut gelijk maken. Na kansen aan beide kanten, kreeg de thuisploeg na 25 minuten een strafschop. Doelman Dominic van Hoof bracht echter redding op de inzet van Ezra Schrijver. Een treffer viel er niet in de eerste helft. Na rust was aanvoerder Marc van der Meulen belangrijk voor Berkum. Hij haalde een inzet van Marco van der Heide van de lijn en benutte na driekwart wedstrijd een strafschop: 0-1. ACV ging in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker en vond die in blessuretijd. Nande Wielink zorgde voor de 1-1 eindstand.

SVZW

Hekkensluiter SVZW verloor bij csv Apeldoorn. In de eerste helft kregen beide ploegen enkele kansen om de score te openen, maar deden dat allebei niet. Kort na rust raakte Steven van Es de lat en kreeg Bruce Schotman een grote kans op de 1-0, maar faalde. Na een uur was het wel raak voor csv Apeldoorn. Mike Peters maakte op fraaie wijze de 1-0. Jamarro Diks kreeg een goede kans op de 2-0, maar Tim Sickman bracht goed redding. De thuisploeg bleef de betere, maar maakte geen tweede treffer en dus bleef het bij 1-0.

Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma in de hoofdklasse en hier de statistieken van de spelers van de Overijsselse clubs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: