nieuws

Kaarsen, bloemen en paraplu's: indrukwekkend afscheid van Lotte van der Zee

Een zee van bloemen in de Grote Kerk. Een plein vol vrienden, bekenden en onbekenden. En een lange rij van paraplu's op de Oude Markt in Enschede. Op deze regenachtige zaterdag hebben meer dan duizend mensen afscheid genomen van Lotte van der Zee. "Dit is heel bijzonder, zoveel mensen. Dit geeft de ouders steun", zei een van de bezoekers.
De ouders van Lotte Bert en Eugeniek van der Zee kozen voor een uitvaart in de stijl van Lotte, met warmte, licht en gezelligheid, waarbij iedereen welkom is. "Lotte was heel sociaal en sloot niemand uit,"  zei vader Bert. "Iedereen moet zijn verdriet kwijt kunnen, ook onbekenden".
De ouders besloten daarom ook media toe te laten bij de condoleance en hun dochter nog één keer in het middelpunt te zetten, zodat ook mensen die niet naar Enschede konden komen er toch ook een beetje bij konden zijn.

Zonnebloem

Iedereen die de kerk in ging kon een kaarsje aansteken en kreeg als herinnering een zakje zonnebloemzaadjes: "De zonnebloem draait altijd in de richting van het licht. Net als Lotte. Plant deze zaadjes en over een tijdje groeien er prachtige zonnebloemen. Denk dan nog eens aan Lotte", was de boodschap.

Ballonnen en nachos

Het afscheid was een viering van het leven van Lotte. Bij de kist stond haar kroontje en de jurk waarin ze miss Teenager Universe werd, en overal in de kerk stonden schalen met haar favoriete smaak nachochips.
Klokslag één uur gingen de deuren van de kerk dicht. Vrienden en teamgenoten van de Enschedese Hockeyvereniging lieten een grote wolk van glimmende ballonnen met gouden sterren op als een laatste groet.

Hartstilstand

Lotte van der zee was met haar ouders op skivakantie toen ze een hartstilstand kreeg. Ze lag nog twee weken in coma en overleed op woensdag 6 maart. de oorzaak van de plotselinge hartstilstand wordt nog onderzocht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.