Vechtdal

Nadenken in de vastentijd: "Het mag allemaal wel een tandje minder"

De jaarlijkse vastenwandeling van de Sint Cyriacus parochie in Hoonhorst trok ondanks de voorspelde regen zo'n 70 wandelaars. En dat zijn er heel wat meer dan er vanochtend in de kerk zaten. Met de wandeling zamelt de kerk geld in voor een school in Kenia. Ook dat is vasten: stilstaan bij je rijkdom, en kijken wat je wel kunt missen.
De vastenwandeling is een jaarlijks terugkerend evenement van de Sint Cyriacus Parochie in Hoonhorst. Deelnemers betalen 5 euro, dat geld gaat naar een scholenproject in Kenia van het Sr. Lucille Fonds. Vasten in 2019 is ook omzien naar de medemens, vinden de deelnemers.

Tandje minder

Voor Herman van der Vegt, koster van de kerk in Hoonhorst, betekent vasten ook stilstaan bij wat je hebt. "Het kan bij ons wel een tandje minder. We beseffen niet in wat voor mooie wereld we leven, hier in Nederland".
Vasten gaat niet alleen om het delen van rijkdom, maar ook aandacht schenken, vindt Lucia Kroes van het Lucille Fonds. "De nood in Kenia is altijd wel aan de orde, maar het kan ook je buurman zijn, of de zorgboerderij of een bejaardensoos, je kan overal helpen. En doe het, want het geeft je heel veel".

"Alle zegen..."

Het weer bleef verrassend goed vandaag. De organisatie was bang dat mensen zouden wegblijven na alle regen van afgelopen weken, maar op een klein buitje na verliep de wandeling zonnig. "Alle zegen komt van boven, ook het water", lacht Lucia Kroes, "maar we hebben het inderdaad wel heel erg getroffen met het weer".
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.