Heracles Almelo verslaat tiental Vitesse na vermakelijk duel

Heracles Almelo heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de play-offs om Europees voetbal. Na een spannende pot voetbal werd Vitesse in het Polman Stadion met 3-2 verslagen.

Het Almelose publiek kreeg in de beginfase waar voor hun geld, want beide ploegen begonnen de wedstrijd met de nodige aanvalsdrift. Vitesse zorgde voor de meeste dreiging, maar aan de overkant kwam Heracles na vijf minuten op voorsprong via Dalmau. De Spaanse spits kopte raak uit een voorzet van Peterson. Nog geen minuut later was het echter alweer gelijk in Almelo. Na een afgeslagen hoekschop kon Foor met een kopbal doelman Blaswich verschalken: 1-1.

Dalmau goud waard

Na de gelijkmaker kregen de bezoekers een grote kans om op voorsprong te komen, maar Dauda schoot oog-in-oog met Blaswich naast. Vijf minuten later viel de 2-1 aan de andere kant. Na een afgemeten voorzet van Kuwas was het wederom Dalmau die zijn veertiende van het seizoen kon binnen koppen. 

Vitesse met tien man langszij

Vijf minuten voor rust moest Vitesse verder met tien man nadat Clarke Kuwas onderuit trok en met zijn tweede gele kaart kon vertrekken. Toch kwamen de Arnhemmers op slag van rust langszij. Peterson kreeg de bal op zijn arm waardoor Vitesse mocht aanleggen voor een strafschop. Vanaf elf meter maakte Bero geen fout: 2-2.

Van den Buijs kopt binnen

Beide ploegen bleven de aanval zoeken in de tweede helft en ondanks dat Vitesse in ondertal speelde, konden de gasten toch meerdere malen gevaarlijk worden. Ook Heracles deed van zich spreken en dat leidde na ruim een uur in de 3-2. Met zijn eerste treffer van het seizoen wist Van den Buijs, op aangeven van Droste, Heracles op voorsprong te zetten. Vitesse ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar veel kansen voor, maar uiteindelijk werd Blaswich niet meer gepasseerd en bleven de punten in Almelo.

Heracles Almelo - Vitesse 3-2

1-0 Dalmau (6)

1-1 Foor (7)

2-1 Dalmau (26)

2-2 Bero (45+3/strafschop)

3-2 Van den Buijs (61)

Arbiter: Kuipers

Geel: Peterson, Büttner

Rood: Clarke (Vitesse/39/2xgeel)

Heracles Almelo: Blaswich; Droste, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Osman, Konings (Duarte/63), Merkel; Kuwas, Dalmau (Dos Santos/90), Peterson.

Vitesse: Eduardo; Karavaev, Doekhi, Van der Werff, Clark; Ødegaard, Serero, Bero, Foor (Buitink/63); Dauda (Büttner/43), Linssen (Gong/80).

Bekijk hier de uitslagen en stand in de eredivisie en de statistieken van Heracles Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Heracles Almelo Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: