Overijsselse Statenfracties maken afspraken over LHBTI-beleid

Een aantal Overijsselse Statenfracties heeft een zogenoemd regenboog stembusakkoord bereikt. In het akkoord worden afspraken gemaakt voor de komende periode over beleid op LHBTI-gebied. LHBTI staat voor lesbische vrouwen (L), homoseksuele mannen (H), biseksuelen (B), transgenders (T) en intersekse personen (I).

Het akkoord is een initiatief van D66, PvdA en VVD en wordt gesteund door GroenLinks, CDA, SP, 50PLUS en de PvdD. Vanmiddag wordt het akkoord ondertekend. Het is de eerste keer dat in Overijssel een regenboog stembusakkoord wordt gesloten.

In het akkoord is onder meer te lezen dat één Gedeputeerde verantwoordelijk wordt voor het LHBTI-beleid. Naast beleid moeten er ook budget en acties komen. Overijssel moet gemeenten stimuleren om de veiligheid van LHBTI's te vergroten en geweld tegen deze mensen aan te pakken.

Meer steun

De initiatiefnemers hopen dat meer Overijsselse Statenfracties zich gaan aansluiten bij het akkoord. De PVV heeft inmiddels aangegeven het akkoord niet te steunen. Volgens de fractie is de belangrijkste oorzaak van geweld tegen leden van de LHBTI-gemeenschap de islamisering en omdat dit in het akkoord niet wordt erkend, wil de PVV niet tekenen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: