Praat Mee

Praat Mee: ik steun de stakingen

Praat Mee!
Praat Mee! © iStock / Getty Images Plus
Ik steun de stakingen
Kan je niet stemmen? Klik hier
NS-personeel, werknemers van onder meer de politie, douane, defensie en andere instanties gaan maandag staken voor een betere cao. Ze willen een beter pensioenbeleid. Zo legt het NS-personeel 'symbolisch' van 06.00 uur tot 07.06 uur 's ochtends het werk neer. De vakbonden hebben het personeel van 15 van de 28 standplaatsen opgeroepen te staken. Daar vallen station Zwolle, Enschede en Hengelo ook onder.
De verwachting is dat het hele land hinder gaat ondervinden van deze werkonderbreking. Bestuurder Henri Janssen van FNV Spoor hoopt op begrip van het publiek. "We geven dit signaal af om te voorkomen dat we straks allemaal steeds langer moeten doorwerken." 

Hulpdiensten

Ook de hulpdiensten komen in actie om te protesteren tegen het pensioenbeleid van het kabinet. Verschillende vakbonden roepen op om al vroeg in de ochtend te beginnen met een zwaan-kleef-aan-actie: het is de bedoeling dat dienstwagens uit het hele land in estafettevorm naar Den Haag rijden met 66 kilometer per uur. Die snelheid staat symbool voor de pensioengerechtigde leeftijd die de bonden graag willen.

Praat hieronder met ons mee of via Facebook! Spraakbericht via WhatsApp vinden we ook leuk, dat kan naar 06 570 33 333.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.