Deventer

Duitser die auto op afrit A1 parkeerde heeft eerder vernielingen aangericht op vliegbasis Deelen

De man die vanochtend op de afrit Bathmen op de A1 is aangehouden, heeft eerder vernielingen aangericht op vliegbasis Deelen, bij Arnhem. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt de zaak. De Duitse verdachte is door de politie overgedragen aan de Marechaussee.
Vanochtend werd de afrit Bathmen op de A1 afgesloten, omdat een auto midden op de afrit geparkeerd stond. De voorruit van de auto was kapot. De Duitse bestuurder, een 55-jarige man uit Unna, werd aangehouden en bleek onder invloed van alcohol of drugs te zijn. Waarom de man zijn auto midden op de afrit had geparkeerd, is onduidelijk. 
Ondertussen was de Marechaussee al begonnen met een onderzoek naar vernielingen op vliegbasis Deelen. Een automobilist was daar het terrein opgereden en had daarbij een slagboom geramd. Daarna reed de man weer het terrein af en daarbij werd weer een slagboom geramd. 
Tijdens het onderzoek kreeg de Marechaussee een melding dat een auto met Duits kenteken op de afrit op de A1 geparkeerd stond. Dat bleek later de man te zijn die ook op de vliegbasis vernielingen had aangericht. Waarom de man dat heeft gedaan, is nog onbekend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.