PEC Zwolle

PEC Zwolle boekt belangrijke late overwinning bij Excelsior

PEC Zwolle heeft zichzelf lucht verschaft in de strijd tegen degradatie. Op bezoek bij directe concurrent Excelsior wist de ploeg van Jaap Stam dankzij late doelpunten van Ehizibue en Namli met 2-0 te winnen. 
Er stond veel op spel in Rotterdam, want beide ploegen zijn in een felle strijd verwikkeld om de nacompetitie te ontlopen. In een aftastende openingsfase was de eerste mogelijkheid voor PEC, maar een inzet van Van Duinen was een eenvoudige prooi voor Damen. De bezoekers zorgde voor de meeste dreiging in de eerste helft en na een half uur was Thy dicht bij de 0-1, maar de kopbal van de Duitse spits werd gepakt door Damen.

Damen houdt Excelsior op de been

Ook daarna bleven de Zwollenaren de druk opvoeren en dat leidde tot wederom een kans voor Thy, die naast schoot. Even later was Van Duinen dicht bij de openingstreffer, maar ook hij vond de goede keepende Damen op zijn weg.

Beter Excelsior, kansen PEC

Na rust kwam Excelsior beter in de wedstrijd en dat resulteerde in gevaar voor het doel van Van der Hart, met name via Anderson. De grootste kans was even later aan de andere kant voor Clement, maar de middenvelder kwam niet tot een schot. Even later moest Damen handelend optreden op een inzet van Ehizibue en ook de rebound was niet aan invaller Elbers besteed.

Verdiende voorsprong

Tien minuten voor tijd viel uiteindelijk de verdiende 0-1 voor de bezoekers. Uit een voorzet van Lam wist Ehizibue, met zijn eerste van het seizoen, zijn ploeg op voorsprong te koppen. Een minuut later werd het duel definitief in het slot gegooid toen Namli aan een fantastische solo begon en uiteindelijk de verlossende 0-2 achter Damen schoot. Het bleef bij 0-2 in Rotterdam en daardoor doet PEC goede zaken in de strijd tegen degradatie. 

Excelsior - PEC Zwolle 0-2

0-1 Ehizibue (82)
0-2 Namli (84)
Arbiter: Mulder
Geel: Lam, Koolwijk, Van Polen
Excelsior: Damen; Fortes, Mattheij, Oude Kotte, Burnet; Schouten, Bruins, Koolwijk; Edwards, Ómarsson (El Hamdaoui/73), Anderson (Eckert/66)
PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Lachman, Lam, Paal; Hamer, Namli, Clement; Ehizibue, Thy (Flemming/77), Van Duinen (Elbers/66).
Bekijk hier de andere uitslagen, de stand en het programma in de eredivisie en hier de statistieken van PEC Zwolle.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.