Springpaarden Fonds schenkt Jeroen Dubbeldam toppaard Zenith

Het Springpaarden Fonds Nederland heeft het toppaard Zenith zondag geschonken aan zijn ruiter, Jeroen Dubbeldam. Het gebaar werd gemaakt bij het afscheid van Zenith uit de sport, zondagmiddag bij Indoor Brabant.

Zenith is het succesvolste springpaard in de Nederlandse sport van de afgelopen jaren en één van de succesvolste ooit. Dubbeldam behaalde twee Europese- en twee wereldtitels met het dier, een welhaast ongeëvenaarde serie. Onlangs besloot hij Zenith terug te trekken uit de sport.

Het Springpaarden Fonds Nederland, een stichting die toppaarden in Nederland wil houden, is altijd de eigenaar van Zenith gebleven. Het heeft de beslissing van Dubbeldam gerespecteerd en stelt de ruiter nu in de gelegenheid het paard op zijn eigen stal te houden.

Houtzager zevende in Grote Prijs

Marc Houtzager is als zevende geëindigd in de Grote Prijs van Indoor Brabant. Met Sterrehof's Calimero wist de springruiter uit Rouveen de barrage niet te behalen omdat hij buiten de tijdslimiet binnen kwam (69,41). De overwinning ging naar de Zweed Henrik von Eckermann. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
jeroen dubbeldam Sport Overige Sporten
Deel dit artikel: