Kop van Overijssel

Geen periodetitel Oranje Zwart na gelijkspel in topper tegen De Blesse

Oranje Zwart speelde de afgelopen jaren anoniem onder in de middenmoot, maar dit jaar draait het goed. De periodetitel leek voor het grijpen, maar vorige week ging het mis tegen Kraggenburg.
Dus was winst tegen koploper en concurrent voor de periode De Blesse noodzakelijk. De kleedkamerdeur was daarom voor de wedstrijd niet open voor de camera. "Even geen afleiding, de spanning zit er goed op bij een aantal jongens", zegt leider Bart Murris daarover.

Slechte start

De start van de ploeg uit Wanneperveen was dramatisch. De eerste aanval van De Blesse was meteen een goal. Oranje Zwart speelde tegen de wind in, kwam moeilijk aan voetballen toe en kreeg eigenlijk maar een kans voor rust, die door een verdediger knap van de lijn werd gered.

Wind mee

Na de pauze ging het alleen maar harder waaien, maar nu hadden de bezoekers de wind in de rug. Voor de gelijkmaker was wel een gelukje nodig. De scheids gaf een onterechte hoekschop, die na slecht verdedigen in werd gekopt door Kor van der Meulen. Na rood voor een verdediger van De Blesse ging Oranje Zwart nog vol op zoek naar de periodetitel, maar tot echt grote kansen kwam het niet meer. In de laatste seconde redde Marcel Petter aan de andere kant zelfs nog knap op een levensgrote kans voor de thuisploeg. Eindstand 1-1, waardoor de periode voor De Blesse is, maar Oranje Zwart nog wel volop meedoet voor het kampioenschap.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.