PS2019

Lijsttrekkers Overijsselse partijen vanavond in Deventer voor slotdebat RTV Oost

Stemmen
Stemmen © RTV Oost
In de Deventer Schouwburg wordt vanavond het slotdebat gehouden voor de Provinciale Statenverkiezingen. Dertien lijsttrekkers gaan live op TV Oost met elkaar in debat over belangrijke thema's in Overijssel. Het publiek heeft een belangrijke rol vanavond.
Als basis voor het debat zijn de uitkomsten van de Overijsselse stemwijzer gekozen. Ook de thema's van Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel komen terug in het slotdebat.

Loting

Over zes stellingen gaan de lijsttrekkers in groepjes met elkaar in debat. Daarvoor verrichte commissaris van de Koning Andries Heidema vorige week de loting. Alle lijsttrekkers gaan twee keer in debat over een onderwerp. De twee beste debaters komen nog een keer terug voor het zevende debat, het slotdebat.
De debatten gaan onder meer over woningbouw, duurzaamheid en mantelzorg. Dat zijn de drie debatten waarvan het onderwerp op voorhand vast staat. Dat geldt niet voor drie andere debatten die vanavond worden gehouden. 

Belangrijke stem publiek

Want het publiek heeft een belangrijke rol in het debat. Via de app mentimeter bepaalt het publiek in de Deventer Schouwburg en de mensen thuis voor de televisie welke onderwerpen besproken gaan worden door de lijsttrekkers. Mentimeter werd door RTV Oost ook ingezet bij het openingsdebat in februari. 
Het publiek kiest na het zevende debat ook de uiteindelijke winnaar van het slotdebat van RTV Oost.

Primeur

Het is voor het eerst dat alle lijsttrekkers van de partijen die meedoen aan de verkiezingen samen op een podium staan in de aanloop naar de verkiezingen. Ook Forum voor Democratie en DENK zijn er vanavond bij. Bij het openingsdebat van RTV Oost in februari ontbraken deze partijen nog. 
Het slotdebat is vanavond vanaf 20.00 uur live te zien op TV Oost. Het debat wordt geleid door presentator Daniel Godinho Veiga. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.