nieuws

Almelose vrouw (60) heeft psychische problemen door aanslag op haar woning

Een 60-jarige Almelose vrouw kampt tot de dag van vandaag nog steeds met psychische problemen nadat er in 2017 een aanslag op haar woning aan de Bongerd werd gepleegd. Dat bleek vandaag tijdens een zitting waarbij twee verdachten voor de rechter moeten verschijnen.
De vrouw bleek niet het doelwit van de aanslag. De daders zouden de brand op een verkeerd adres hebben gesticht. Ondanks die kennis is de vrouw, die aan de dood ontsnapte, nog steeds bang dat er nieuwe aanslag op haar komt. 

Kopstuk

Later dat jaar is ook een huis aan de Palestrinastraat in Almelo in brand gestoken. In totaal zijn er drie verdachten. Beide brandstichtingen zouden in opdracht van het kopstuk van een criminele organisatie zijn gedaan. Dat kopstuk, zat in de Duitse cel toen de aanslagen op de woningen zijn gepleegd.
Het zou een wraakactie zijn, want de zoon van de bewoonster van de Palestrinastraat zou de vermeende opdrachtgever aan de Duitse justitie hebben verlinkt.

Geleverd aan 'iemand'

De verdachten die vandaag terechtstaan zeggen het heel erg te vinden voor de bewoonsters, maar ze ontkennen de branden daadwerkelijk te hebben gesticht. Wel zegt één van hen dat ze in de nacht van de eerste brandstichting met brandbare goederen op pad te zijn geweest. Deze zijn aan 'iemand' geleverd. Het is niet bekend wie 'iemand' is en of deze persoon überhaupt bestaat.
Bij de tweede brandstichting zouden twee van de drie verdachten van plan zijn geweest om bij het huis aan de Palestrinastraat in te breken. "Toen we daar aankwamen, stond het huis al in lichterlaaie", zegt één van hen.

Liquidatiepogingen

Er is ook een pistool gevonden bij één van de verdachten. Dat wapen is in 2017 gebruikt bij een moordpoging in Gronau, ook dat zou in opdracht van hetzelfde kopstuk zijn. Die liquidatiepoging zou uitgevoerd zijn door één van de brandstichting- verdachten die 'Wolfje' wordt genoemd. Hij wordt ook verdacht van vier beschietingen op panden Almelo en Enschede, waaronder Shishalounge LuxXx. Daar moet hij zich op een later moment voor verantwoorden.

Strafeis

Volgens justitie zijn de twee nachtelijke brandstichtingen 'regelrechte moordpogingen'. Later vandaag volgt de eis van justitie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.