nieuws

OM: "Vijf jaar voor verkrachting twee minderjarige meisjes door Nieuwleusenaar"

OM eist vijf jaar voor verkrachtingen in Zwolle en Nieuwleusen
OM eist vijf jaar voor verkrachtingen in Zwolle en Nieuwleusen © RTV Oost
Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen een 21-jarige man uit Nieuwleusen. De man zou vorig jaar in Zwolle en Nieuwleusen twee minderjarige meisjes verkracht hebben.
Als het aan de officier van justitie ligt moet de man beide slachtoffers ook tussen de 5.000 en 6.500 euro smartengeld betalen.
Volgens de officier van justitie staat voor honderd procent vast dat de man zijn eerste slachtoffer met geweld dwong tot seks. Dat gebeurde op 15 april bij de Agnietenplas bij Zwolle. Het meisje was met de verdachte en een aantal vrienden in een auto meegegaan naar de recreatieplas.

Gewelddadige verkrachting

De 21-jarige zou geprobeerd hebben haar te zoenen. Maar toen ze aangaf dat niet te willen, zou hij haar vervolgens met geweld hebben verkracht terwijl een van zijn vrienden haar armen vasthield. Volgens het meisje dreigde de 21-jarige met een soort van knuppel en sloeg hij haar met zijn vuist in haar gezicht.
Een maand na de eerste verkrachting zou de Nieuwleusenaar de vriendin van zijn beste vriend met geweld tot seks gedwongen hebben. Het meisje was bij hem op bezoek om te praten over haar vriend, die op dat moment achter de tralies zat.

Geschreeuw

Tijdens een autorit zou de verdachte gestopt zijn in een bebost gebied bij Nieuwleusen. Vervolgens zou hij het meisje tegen haar wil hebben uitgekleed en, toen ze naakt de auto ontvluchtte, haar met geweld hebben teruggesleept.
Het meisje stuurde via WhatsApp een schreeuw om hulp met daarbij haar live-locatie naar vrienden en haar vader. Gewaarschuwde politiemensen troffen haar in tranen aan in een flat in de Zwolse wijk Holtenbroek. 

'Meisjes zijn goedkoop'

Tegenover de rechtbank beriep de 21-jarige zich van tijd tot tijd op zijn zwijgrecht. Hij vertelde wel dat hij niet kon herinneren dat hij seks had gehad met het eerste slachtoffer omdat hij met zoveel meisjes seks had gehad.
Bij de politie liet hij zich ontvallen dat 'meisjes goedkoop zijn en als ze niet willen, dan hadden ze maar thuis moeten blijven'. De 21-jarige heeft een vriendin, maar die mocht vandaag van hem niet aanwezig zijn bij de rechtszaak. Zijn advocate vroeg de rechtbank om vrijspraak.
Over twee weken volgt het vonnis van de Zwolse rechters. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.