PS2019

Slotdebat Overijsselse partijen afgelast vanwege schietpartij Utrecht

Het Overijsselse slotdebat in de Deventer Schouwburg gaat vanavond niet door. Dat is vanwege de schietpartij in Utrecht vanochtend.
De lijsttrekkers van de Overijsselse fracties die aan de Provinciale Statenverkiezingen meedoen, zouden vanavond meedoen aan het slotdebat. RTV Oost heeft na het advies van Commissaris van de Koning Andries Heidema het debat afgeblazen.

Campagne stopzetten

Daarnaast hebben meerdere partijen afgezegd. "Zij hebben het landelijke advies gevolgd om de campagne stop te zetten", vertelt RTV Oost-hoofdredacteur Henk Jan Karsten. "Het niet door laten gaan van het debat naar aanleiding van de gebeurtenissen in Utrecht is een goede beslissing."
Ook volgens CdK Heidema was het snel duidelijk dat het niet door kon gaan. "Als je dit nieuws hoort is dat vrij snel duidelijk. Daarom hebben we na goed overleg met de lijsttrekkers en RTV Oost het besluit genomen. Iedereen was het ermee eens."
Loting CdK
Over zes stellingen zouden de lijsttrekkers in groepjes met elkaar in debat gaan. Daarvoor verrichtte CdK Heidema vorige week de loting. Op de planning stond dat alle lijsttrekkers twee keer met elkaar in debat zouden gaan over een onderwerp.
Dat gaat allemaal vanwege de schietpartij in de Utrechtse tram dus niet meer door.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.