Eelco Osse

Eelco Osse mag zich van publiek Ingenieur van het Jaar noemen

Osse wint publieksprijs
Osse wint publieksprijs © Kivi.nl
Eelco Osse, directeur van Osse Equipment Manufacturing Group en Machinefabriek Boessenkool in Almelo, heeft de Prins Friso Ingenieurs publieksprijs gewonnen. De Twentse ondernemer mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen.
Osse kreeg de prijs vanavond, op de Dag van de Ingenieur, uitgereikt bij ASML in Veldhoven. Dat gebeurde onder toeziend oog van prinses Beatrix en prinses Mabel. De juryprijs ging naar Maja Rudinac-Voorneveld van Robot Care Systems.

Machines

Osse nam Machinefabriek Boessenkool in 2005 over van zijn vader. Zes jaar later startte hij Osse Equipment Manufacturing Group. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve machines die passen bij een duurzame samenleving.
“Het voelt als een grote eer dat ik deze prijs in ontvangst mocht nemen. Ik ben hier zó blij mee", laat Osse weten op de website van zijn bedrijf.
"Ik vind het zo mooi dat het bij deze prijs niet alleen draait om de technische hoogstandjes. Het gaat om expertise en innoverend vermogen, maar dan wel gekoppeld aan ondernemerschap en de impact op de maatschappij. Dat vind ik bijzonder én belangrijk. Want ik wil met mijn werk, met mijn bijdrage, een betere wereld achterlaten. Sterker nog: ik wil liefst ook zelf de wereld een stukje beter zien worden. Zo snel mogelijk vooruitgang zien."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.