waterschapsverkiezingen

Dijkgraaf Kuks van waterschap Vechtstromen: "Er valt echt wat te kiezen"

De komende vier jaar beheren de waterschappen 130 miljoen euro per jaar. "En er valt echt wat te kiezen", zegt watergraaf Stefan Kuks van Waterschap Vechtstromen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillen tussen partijen in beleid op het platteland en in de stad.
"Er moeten de komende jaren keuzes worden gemaakt op het gebied van klimaatverandering, waterbeheer of zuivering van water. En elke partij staat daar anders in.  Gaan we het water meer zuiveren op medicijnresten, dan doen we dat. Maar dat kost dan meer geld."

Droogte
De waterschapsverkiezingen zijn voor veel mensen nog een ver van hun bed show, terwijl iedereen er mee te maken heeft.
"Neem de grote droogte van afgelopen jaar. De ene partij wil dat rigoureus aanpakken, de andere partij wil alleen pleisters aanpakken. Er zijn partijen die vinden dat waterschappen meer in de stad aan het werk moeten, omdat daar het meeste belastinggeld wordt opgehaald. Het gaat om waterbeheer, opvang bij extreme regenval. Allemaal zaken waar iedereen mee te maken heeft. Er valt wel degelijk wat te kiezen."

Stemwijzer

Goed uitzoeken waar de voorkeur van beleid naar uitgaat, loont volgens Kuks. En het is helemaal niet lastig om uit te vinden welke partij bij jou past.
"Er is een stemhulp die de burger op weg helpt. Je moet echt kiezen bij verschillende stellingen, dus je komt dan echt wel uit op een partij die past bij jouw wensen. En als je er nog niet uitkomt, kun je ook in de verkiezingskrant die wij huis-aan-huis hebben verspreid of kijken op onze website, waar de partijen punten moesten verdelen over vijf stellingen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.