Regio Hengelo

Eis: zes jaar cel voor Haaksbergenaar voor overvallen tankstations

De Haaksbergenaar overviel meerdere tankstations
De Haaksbergenaar overviel meerdere tankstations © RTV Oost / Rogier van den Berg
In maart vorig jaar werden tankstations in Haaksbergen en Sint Isidorushoeve bruut overvallen door een gewapende en gemaskerde man. Politiemensen herkenden op beveiligingsbeelden de overvaller. Het was hun 43-jarige bootcamptrainer uit Haaksbergen, die vervolgens werd aangehouden. De officier van justitie eiste vanochtend zes jaar onvoorwaardelijke celstraf tegen de overvaller.
Het verhaal van de bootcamptrainer is bijzonder te noemen. Na een scheiding blijft hij met een schuld zitten van ruim een ton. Dan ontmoet hij een vrouw met haar kinderen. Ze vertelt hem dat ze op de nominatie staat om haar huis kwijt te raken. Hij aarzelt geen moment en belooft haar dat hij zal zorgen dat dat niet gaat gebeuren. Hij gaat voor haar zorgen.

Beloften

De eersten die merken dat er iets mis is bij de man zijn sporters die zich inschrijven voor bootcamptraining. Nadat ze betaald hebben, blijft de beloofde training uit. Het enige dat ze krijgen is de ene na de andere belofte. Ondertussen is bij de man het water tot aan de lippen gestegen. Samen met het gezin dat hij wil redden reist hij van vakantiepark naar hotel maar geld is er niet. 
Dan maakt hij een dramatische keuze en overvalt niet alleen twee tankstations in zijn omgeving, maar ook tankstations in Halfweg en Haarlemmermeer en een oud vrouwtje in Haarlem. De impact van deze overvallen op de slachtoffers is enorm, zeker als hij twee weken na de overval bij het tankstation in Halfweg terugkomt om te tanken. De medewerkster herkent hem meteen en is doodsbang. De 43-jarige blijkt geen geld te hebben en laat zijn echte naam en adres achter. 

Onderzoek

De afgelopen tijd werd de Haaksbergenaar op verzoek van de rechtbank onderzocht door gedragsdeskundigen. Die concluderen na meerdere gesprekken dat de man volledig toerekeningsvatbaar is. Het is voor de officier van justitie aanleiding om geen enkel medelijden te hebben met de overvaller en een keiharde eis neer te leggen. 
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.