PS2019

Bewoners van de Ledalaan in Enschede hebben eindelijk hun stempas

Het heeft even geduurd, maar driehonderd bewoners van de Ledalaan in Enschede hebben hun stempas gekregen. Vanmorgen werd duidelijk dat deze bewoners nog zonder stempas zaten.
Rond het middaguur werden alle bewoners van stempassen voorzien. "Er is wat fout gegaan in de bezorging", zegt Kirstin Wilde van de gemeente Enschede. "Bezorger MSG heeft geen idee hoe dit heeft kunnen gebeuren. Na de verkiezingen kijken we hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.

Aanvragen

De gemeente Enschede kreeg de laatste dagen veel aanvragen binnen voor vervangende stempassen van inwoners van de Ledalaan. "Zoveel zelfs dat het ons begon op te vallen. Toen kregen we in de gaten dat die mensen helemaal geen stempassen hadden gekregen."
Tegelijkertijd kreeg de gemeente een tweet van een Enschedeër, die zich afvroeg waarom mensen uit de wijk Oikos geen stempassen hadden gekregen.
"Dat kwam allemaal ongeveer tegelijk. Toen hebben we direct het proces in gang gezet om de mensen alsnog de stempassen te laten krijgen", zegt Wilde.
Uiteindelijk laat de gemeente weten dat het niet om 120, maar om 174 adressen gaat bij wie er geen stempassen waren bezorgd. "Het gaat om de stempassen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Beide stempassen zitten in dezelfde envelop."
Tekst gaat verder onder de audio


Kirstin Wilde van de gemeente Enschede over de niet bezorgde stempassen op Radio Oost

Volgens een buurtbewoner moesten een aantal inwoners van de Ledalaan zelf hun stempas bij het gemeentehuis ophalen. "Ik werd gevraagd om de vervangende pas op te halen, omdat de gemeente zei dat ze hem niet meer konden versturen. Dat heb ik dan maar gedaan." Vervolgens lukte het de gemeente toch om de meeste passen met de post te laten versturen.

Deadline

De gemeente moest opschieten met het versturen van de stempassen. "Tot een dag voor de verkiezingen, om twaalf uur 's middags, kunnen mensen een vervangende stempas aanvragen. Gebeurt dat na die tijd, dan hebben die mensen geen stempas en kunnen ze niet stemmen. Gelukkig kwamen we er op tijd achter", besluit Wilde.

Meer weten over de Provinciale Statenverkiezingen? Kijk op onze verkiezingssite.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.