Regio Enschede

Celstraf geëist tegen Enschedeër voor mishandelen partners

De man zou zijn ex en vriendin hebben mishandeld
De man zou zijn ex en vriendin hebben mishandeld © eigen foto
Voor de rechtbank in Almelo is acht maanden celstraf geëist, waarvan drie maanden voorwaardelijk, tegen een 48-jarige man uit Enschede. De man zou vorig jaar zijn ex en zijn toenmalige partner mishandeld hebben.
In januari vorig jaar zou de Enschedeër zijn toenmalige vrouw thuis geslagen en getrapt hebben na een nacht vol drank en drugs. De man zegt dat hij die dag van de vrouw hoorde dat ze al een tijd een relatie had met een ander. Volgens de man kwam hij bij zinnen toen zijn dochtertje begon te roepen: "pappa, pappa, wat doe je nou!"

23 keer mishandeld

Ook de vrouw met wie de man op dat moment een relatie had, deed eind vorig jaar aangifte. Ze vertelde de politie dat de man haar zeker 23 keer heeft mishandeld. De Enschedeër erkent dat hij afgelopen december een akkevietje had met de vrouw. Dat was op het toilet van een horecazaak in het Enschedese centrum.
De vrouw zat volgens hem lang te rommelen op de wc en hij vermoedde dat ze bezig was met het gebruiken van drugs. "Ik had het gevoel dat ze gebruikt had. Toen hadden we een aanvaring en ja, dat ging er best wel hardhandig aan toe", erkende de Enschedeër. De man ontkende andere mishandelingen. Volgens hem was de vrouw regelmatig dagen weg "en dan kwam ze soms wel eens kapot terug".
De Enschedeër mag de beslissing van de rechtbank in vrijheid afwachten. De man zat al een tijd in voorarrest, maar komt morgenochtend op vrije voeten. Over twee weken hoort hij het definitieve oordeel van de rechtbank.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.