n35

Brandbrief Overijsselse ondernemers: "Maak topprioriteit van N35"

Ondernemers schrijven brandbrief over N35
Ondernemers schrijven brandbrief over N35 © RTV Oost
"Maak van de N35 dé infrastructurele topprioriteit voor de komende jaren in Overijssel." Die oproep doen bedrijven in Oost-Nederland aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezing. "De noodzaak wordt steeds dringender door fileschade en onveilige situaties", schrijven de partijen in een brief aan de lijsttrekkers van de partijen.
"Voor ondernemerspartijen uit deze regio is het kristalhelder dat er een dringende noodzaak ligt in het aanpakken van deze weg van Zwolle, naar Twente. Lage maximumsnelheid, slechte doorstroming, beperking van een tweebaansweg en gelijkvloerse kruisingen hinderen álle weggebruikers die zonder vertraging en veilig op hun bestemming willen komen", schrijven Bouwend Nederland Regio Oost, VNO/NCW Midden, MKB Nederland Midden, TLN en evofenedex in de brief.

Economische noodzaak
Inmiddels wordt volgens de ondernemerspartijen de economische noodzaak steeds dringender.
"Files veroorzaken schade voor een breed palet aan bedrijven. De urgentie is groot. Er is al té lang sprake van voortdurende filedruk, onveilige situaties en overlast voor ondernemers én bewoners. Reis- en filetijden van anderhalf uur tussen Zwolle en Enschede, een afstand van 70 kilometer, zijn geen uitzondering. Dat is niet acceptabel. De leefbaarheid en economische kansen komen hierbij onder grote druk te staan."

'Stappen niet fors genoeg'

Hoewel de Tweede Kamer ook het belang inziet van het opwaarderen van de N35 tot een 2x2-baans 100 km/u weg, gaat het volgens de ondernemers nog niet snel genoeg.
"Goede signalen, die de provincie moet gebruiken om ook haar prioriteit onomwonden kracht bij te zetten. We onderkennen de stappen die zijn ondernomen, maar die zijn nog steeds niet fors genoeg op dit dossier. Wij willen u dringend oproepen om daar de juiste stappen te zetten om te komen tot een N35 die wordt wat ze eigenlijk moet zijn: de belangrijkste verbinding tussen twee belangrijke Overijsselse economische centra."

Brexit

In de brief wijzen de partijen de lijsttrekkers ook op de naderende Brexit. "We kunnen het ons niet veroorloven onvoldoende te investeren in infrastructuur. Dat zou penny wise, pound foolish zijn. Oplossingen zijn er."

De ondernemers willen dat de N35 topprioriteit in de komende regeerperiode worden. Daarbij willen ze de weg minimaal 2x2-baans 100 kilometer per uur met ongelijkvloerse kruisingen. Ze roepen de lijsttrekkers op 'ambitieus te zijn in de eigen bijdrage in cofinanciering zodat het Rijk aan boord springt'. "En kijk ook naar mogelijkheden in Brussel."
Als het aan de ondernemers ligt, wordt de weg aangelegd door regionale bedrijven.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.