provinciale staten

Clash tussen 50PLUS en PVV in slotdebat RTV Oost: "Woest ben ik"

Clash tussen 50PLUS en PVV
Clash tussen 50PLUS en PVV © RTV Oost
Lijsttrekkers Fred Kerkhof van 50PLUS en Erik Veltmeijer van de PVV clashten met elkaar tijdens het slotdebat van RTV Oost in de aanloop naar de Statenverkiezingen van morgen. De twee botsten na het debat dat werd gehouden over mantelzorg. Veltmeijer maakte geen deel uit van het debat, maar kreeg het na afloop met Kerkhof aan de stok nadat de lijsttrekker van de PVV om commentaar werd gevraagd over de bijdrages van zijn debatterende collega's.
Veltmeijer betichtte zijn collega's van het afsteken van goedkope praatjes. "Woest ben ik", reageerde de lijsttrekker. "Dit is de reden waarom heel veel mensen thuisblijven bij verkiezingen. Gemeenten kampen met een groot tekort in het sociaal domein. Wij hebben een motie ingediend voor een ouderenfonds, maar kregen geen steun." En hier staan ze heel goedkoop een verkiezingspraatje te houden en in de afeglopen periode waren ze er niet voor de mensen. 

Hypocriet

Dat was tegen het zere been van Fred Kerkhof van 50PLUS. Die noemde het verhaal van Veltmeijer 'hypocriet'. De PVV heeft de afgelopen periode helemaal niets bereikt en dat komt omdat ze alleen maar ageren", aldus Kerkhof. "Als wij bepaalde voorstellen hebben waarmee we echt met z'n allen wat willen, is de PVV standaard tegen."
Clash tussen Erik Veltmeijer (PVV) en Fred Kerkhof (50PLUS)
Lijsttrekkers van tien van de dertien partijen die morgen meedoen aan de verkiezingen waren vanavond in de Deventer Schouwburg aanwezig.
SGP, DENK en Forum voor Democratie lieten het debat aan zich voorbij gaan. Eerder hadden alle lijsttrekkers toegezegd mee te doen aan het debat dat in eerste instantie gepland stond voor maandagavond, maar toen werd afgelast vanwege de gebeurtenissen in Utrecht. 

Belangrijke stem voor publiek

Het publiek had vanavond een belangrijke inbreng tijdens het slotdebat. Via de app Mentimeter bepaalde het publiek in het theater en de kijkers naar TV Oost over een drietal onderwerpen waarover de lijsttrekkers met elkaar in debat gingen. Ook de uiteindelijke winnaar, Eddy van Hijum, werd door het publiek gekozen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.