Lingerie

Hengelose bh-dief vraagt hogere straf zodat hij leven kan beteren

bh-dief wil hogere straf
bh-dief wil hogere straf © iStock / Getty Images Plus
Een 33-jarige man uit Hengelo, die bekend staat als bh-dief, heeft vandaag voor de rechter om een hogere straf dan geëist gevraagd. De officier van justitie eiste een celstraf van 270 dagen waarvan 214 voorwaardelijk en een opname in een zorginstelling voor een half jaar. De inbreker ziet liever een langere voorwaardelijke straf en verplichte opname.
Ook bood de man via zijn advocaat aan om aansluitend op de behandeling nog een flinke werkstraf te verrichten. Hij wil namelijk voor eens en altijd zijn leven beteren.
Inmiddels zit de man, die enkele maanden geleden vijf maanden voorwaardelijk kreeg opgelegd omdat hij lingerie van waslijnen haalde en betrapt werd dankzij een 'lok-bh', een kleine twee maanden in een afkickkliniek. Daar wil hij het komende jaar niet weg, uit angst om terug te vallen in zijn verslaving.

Via etensluik naar binnen
De Hengeloër bekende een drietal inbraken in zijn woonplaats eind vorig jaar. Hij gaf grif toe dat hij inbrak bij een Grieks restaurant. Daar probeerde hij door een etensluik naar binnen te kruipen. De inbraak mislukte, maar hij stond wel goed zichtbaar op videobeelden.
Ook gaf de man toe dat hij bij zijn onderburen, een Chinees restaurant waar hij vaak kwam om eten te halen, had ingebroken, net als bij een supermarkt waar hij een kassa wegnam.
Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.