FC Twente Vrouwen speelt topper gelijk tegen PSV en blijft koploper

De topper in de play-offs om de landstitel bij de vrouwen tussen FC Twente en PSV is vanavond geëindigd in een gelijkspel. Op sportpark 't Wilbert in Hengelo werd het 1-1.

In de eerste helft waren er kansen aan beide kanten. Joëlle Smits van FC Twente kreeg de beste, maar zag de keepster van de Eindhovense ploeg nog net redding brengen. Het doelpunt viel vlak voor rust aan de andere kant en kwam van Jeslynn Kuijpers. 0-1 was ook de ruststand.

Kort na de pauze was Ashleigh Weerden dicht bij de gelijkmaker, maar haar inzet eindigde op de lat. Ook Renate Jansen was kansrijk, maar schoot net naast. Een kwartier voor het einde was het wel raak. Bente Jansen zorgde voor de 1-1. Beide ploegen gingen daarna op jacht naar de overwinning, maar ondanks enkele goede kansen kwam die er niet.

Koploper

In de stand blijft Twente wel de koploper. Ajax kon vanavond op gelijke hoogte komen bij een zege, maar speelde gelijk bij ADO. Het verschil in de top is echter klein. Twente heeft met 25 punten één punt meer dan PSV en twee meer dan Ajax. Zondag gaan de Enschedese dames op bezoek bij de Amsterdamse.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: