rechtbank

Cel voor Deventer veelpleger die gehuurde graafmachines liet verdwijnen

Gevangenis voor veelpleger
Gevangenis voor veelpleger © RTV Oost
Een 53-jarige veelpleger uit Deventer moet twintig maanden de cel in omdat hij meerdere gehuurde graafmachines, zitmaaiers en ander werktuig had verduisterd. Een 40-jarige plaatsgenoot die daarbij hielp, kreeg een jaar cel waarvan 252 dagen voorwaardelijk.
De 53-jarige veelpleger huurde vorig jaar met een smoes meerdere aanhangers met graafmachines bij verhuurbedrijven in de omgeving van Deventer.
Ondanks het achterlaten van een borg, zagen de verhuurders hun machines nooit meer terug. In plaats daarvan kregen ze telefoontjes van politie of douane met de mededeling dat er ergens een lege aanhanger van hun bedrijf was aangetroffen.
Het is onduidelijk waar de machines zijn gebleven op een graafmachine die na die werd aangetroffen bij een bedrijf in Friesland. De twee liepen tegen de lamp toen een verhuurder in het Gelderse Laren het niet vertrouwde. Hij belde de politie, waarna het duo werd aangehouden.

Gokschulden
De veroordeelde veelpleger zei twee weken geleden dat hij handelde in opdracht van anderen, wiens namen hij niet durft te noemen uit angst voor represailles. Het zou gaan om mensen waar hij forse gokschulden zou hebben opgebouwd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.