Filmtheater De Viking in Deventer heet vanaf nu MIMIK

Filmtheater De Viking, het veelbesproken en beruchte project in Deventer, gaat verder onder een nieuwe naam. Dat is vandaag bekendgemaakt via de lancering van een nieuwe website. MIMIK is de nieuwe naam van het nog in aanbouw zijnde theater.

De naam is bedacht door een extern bureau. Volgens Van den Hove was het al de bedoeling om het project van een nieuwe naam te voorzien en is dat niet om negatieve associaties rond De Viking af te schudden.

Noorse invloed
"De Viking was altijd al een werktitel", zegt Van den Hove. "Ruim voor mijn komst is al besloten dat er een nieuwe naam zou komen. Eentje die de combinatie film, theater en horeca dekt."

En dus is het vanaf nu MIMIK, een verwijzing naar expressie, dat verbonden is aan het filmdoek en het podium. Met een knipoog naar de Vikingen uit Scandinavië. Het Noorse woord voor mimiek is namelijk 'mimikk'. 

Geen overeenkomst

De nieuwe naam is bekendgemaakt, terwijl er al vier maanden niet meer op de bouwplaats wordt gewerkt vanwege een bouwstop.  Er is nog steeds geen overeenkomst tussen de aannemer en gemeente over de extra kosten van 4 miljoen euro. De totale kosten voor de bouw benaderen daarmee de 20 miljoen euro, waar 10 miljoen begroot was.

Dat is opnieuw een tegenslag in een lange reeks van tegenslagen voor het project. Binnen de Deventer gemeenteraad wordt daardoor steeds openlijker getwijfeld of De Viking moet worden afgebouwd. Daarover wordt vermoedelijk komende maand meer duidelijk. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Viking Nieuws
Deel dit artikel: