nieuws

De 'Batsmobiel' komt niet op gang: niemand wil een lift naar het stembureau

De 'Batsmobiel', het leek zo'n goed idee van burgemeester Rob Bats van Steenwijkerland, maar de praktijk bleek weerbarstiger. Geen enkele rolstoeler heeft zich vanuit Eesveen per bakfiets naar een rolstoelvriendelijk stembureau laten brengen. Het plan liep spaak.
Eesveen heeft maar één stembureau, in een kerk. De deur van dat gebouw is te smal voor rolstoelen. Om de deur speciaal voor de verkiezingen te verbreden is te duur.

Ludiek idee

Daarom kwam Bats met een ludiek idee: een bakfiets speciaal voor rolstoelers. Hij wilde de rolstoelafhankelijke stemmers uit Eesveen hoogstpersoonlijk naar een andere stemlocatie brengen.
"Het eerlijke verhaal is dat niemand zich heeft gemeld", biecht de burgemeester op. "Maar doordat het initiatief zoveel aandacht krijgt, verwacht ik wel dat Steenwijkerland de hoogste opkomst haalt."

Blijft beschikbaar

Ondanks dat niemand zich nog heeft gemeld bij de Batsmobiel, blijft de burgervader de hele dag beschikbaar. Als een rolstoeler tóch een ritje in de bakfiets wil, springt Bats direct op de fiets.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.