Cultuur

Poppunt Overijssel reikt dit jaar drie prijzen uit

Poppunt Overijssel reikt dit jaar drie Popprijzen uit
Poppunt Overijssel reikt dit jaar drie Popprijzen uit © Poppunt Overijssel
Poppunt Overijssel reikt dit jaar drie Popprijzen uit en dat zijn er twee meer dan andere jaren. "We vinden het heel mooi om dit jaar drie Popprijzen uit te reiken", vertelt coördinator Harold de Boer. De twee nieuwe prijzen zijn de Pop Fotografen Prijs en de Pop Promotie Prijs.
De prijzen worden op 6 april uitgereikt. Dat gebeurt op het Boosterfestival in de Grote Kerk in Enschede. 

Popprijs Overijssel

De Popprijs wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt aan de artiest die een kenmerkende bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popmuziek. Vorig jaar won The Cool Quest en het jaar daarvoor Jeangu Macrooy. 

Pop Fotografen Prijs

De prijs voor de beste fotograaf van Overijssel is nieuw. "Drie bekende Nederlandse popfotografen beslissen wie de beste wordt, op basis van een zelfgemaakt portfolio", vertelt De Boer. Na een selectieprocedure is de jury, bestaande uit Tom Roelofs, Bart Heemskerk en Ben Houdijk eruit. De genomineerden voor de Pop Fotografen prijs zijn Nathan Reinds, Maron Stills en Ferdy Damman.

De fotografie van Nathan wordt door de jury geroemd om de interessante composities en zijn goede gevoel voor actie. Maaike haar eigen stijl wordt gewaardeerd en het werk van Ferdy wordt als hoogwaardig ervaren. Vooral de close-ups zijn sterk en de afwerking is goed uitgewerkt.

Pop Promotie Prijs

En er is nog een nieuwkomer: de Pop Promotie Prijs. Die wordt uitgereikt aan de persoon die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popmuziek. "Iedereen kan iemand nomineren en dit kan tot 15 maart. Daarna kiest het bestuur van Poppunt Overijssel de beste uit", zegt coördinator.
"Door deze twee prijzen toe te voegen krijg je een mooi compleet beeld van de popmuziek in Overijssel en kun je ook meerdere mensen in het zonnetje zetten."

Toekomst

Of er in de toekomst meer prijzen bijkomen is nog niet bekend. "Misschien brengen we de Festival Prijs wel terug in de toekomst."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.